1) Förarbete
Ytor som skall behandlas ska vara rena och torra. Nya och gamla betonggolv avfräses, blästras eller slipas samt dammsugs noggrant. Oavsett om golvet är nygjutet så måste detta slipas. Detta beror på att det finns en cementbud ovanpå. Plasten sitter bäst om den får gå ner i porerna. Gamla golv måste slipas av den anledning att de kan vara "fettiga" med oljor o.dyl som gör att plasten inte fäster ordentligt.

2) Blandning
Man blandar komponent A med komponent B i lämpligt blandningskärl. Förslagsvis använder man tvångsblandare eller dylikt. Det gäller att vara noggran med kant och botten när man blandar. Dålig blandning resulterar i ojämn blandning.

3) Lagning av skador
Mindre hål och sprickor döljs av golvmassan. Större skador repareras med plast och inblandad fin natursand. Man blandar noggrant tills en homogen blandning erhålls. Därefter lägger man i den färdigblandande massan och jämnar till lagningen med ett golvstål eller spackel.


4) Grundmålning
Man blandar primern noggrant i ca. 2 minuter med lågvarvig borrmaskin och blandningsvisp. även vid kant och botten. Grundlacka rikligt så betongen blir impregnerad. Blandad sats skall användas omgående och kan ej sparas. Om man ströar sand i grundmålningen underlättar man vid själva ytbeläggningen.

5) Ytbeläggning
Till rustikgolv blandas färgad sten i lämplig gradering med plast i en tvångsblandare och läggs ut med läggare. Därefter glättas ytan. Till kompaktgolv och färgsandsgolv blandar man bas med härdare dvs. plasten noggrant med en tvångsblandare. Nu tillsätter man filler och sand tills en lagom tjock och homogen blandning erhålls. Blandningen hälls ut på golvet och utjämnas till en tjocklek mellan 1-4 mm. Därefter ströar med sand till mättnad för att göra den högfylld. Ytan glättas om det behövs och önskas. När den är gåtorr slips och/eller dammsugs överbliven sand bort. Om så önskas kan ytan topplackas med valfri lack.

Kolla in vårt bildspel!